Auto trke Formula 1

Skoro da je poznat raspored F1 vozača za 2016

Sezona još uvek nije ni pri kraju, a raspored vozača za sledeću godinu skoro da je poznata za sve timove. Do toga je najviše došlo usled potpisivanja višegodišnjih ugovora tokom 2014. godine.

Mercedes ništa ne menja i u njihovim redovima ostaju Rosberg i Hamilton. Vettel i Raikkonen su takođe potvrđeni za Ferrari u 2016. godini. Red Bull za sada ima samo jednog vozača i to je Ricciardo. Kao drugi vozač pominje se Daniil Kvyat, ali o tome će se tek diskutovati.

Bottas i Massa i dalje ostaju u redovima Williamsa, dok McLaren i dalje ima jedno slobodno mesto. Kao potencijalni kandidati za Alonsovog klupskog kolegu pominju se Button, Magnussen i Vandoorne.

Forze India ima potvrđenu postavu – Perez i Hulkenberg. Toro Rosso ima potvrđenog Verstappena, a kako se pominje Kvyatov prelazak u Red Bull, na njegovo mesto može doći Carlos Sainz Jr.

Kako je Grosjean odlučio da napusti Lotus, mesto klupskog kolege Pastora Maldonada je upraženjeno, a prema nekim pričama mogu ga popuniti Jean-Eric Vergne ili Kevin Magnussen.

Sauber ima Ericssona i Nasra, Manor ima oba slobodna mesta, a Haas pored pomenutog Grosjeana ima drugi slobodan bolid, za koji konurišu Gutierrez i Vergne.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video