Auto trke ETCC

Sjajni Borković pobedom došao na korak od titule

Na drugoj trci u Češkoj na stazi Brno, Dušan Borković ostvario je trijumf iako je u obrnutom redosledu sa prve trke startovao sa sedme pozicije. Posle drugog mesta u prvoj trci, maestralnom vožnjom iz kruga u krug dolazio je do sve bolje pozicije da bi na kraju zasluženo slavio.

Mato Homola je sve vreme bio iza našeg Borkovića, ali je leteći Pančevac od petog kruga kada je izbio na čelo, održavao svoju prednost do kraja. Dejan Bulatović, koji je par krugova bio vodeći u SMT klasi, morao je da se zadovolji šestim mestom, jer je u jednom trenutku zbog tehničkog problema moram u pit stop. Ono što treba napomenuti je da je u drugoj trci vozio najbrži krug.

Petr Fulin, glavni Borkovićev konkurent u borbi za titulu nije startovao na drugoj trci i tako još više olakšao put Borkoviću u pohodu na titulu.

Na kraju poredak u SMT klasi, iza Borkovića kroz cilj drugi prolazi Homola, treći je Ronny Jost, četvrti Andreas Pfister, a vozači Lein Racing Team Mladen Lalušić i Dejo Bulatović zauzeli su pozicije pet i šest.

fia etcc

 

foto: FIA ETCC

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video