Auto trke Kružne trke

Sjajan vikend i prvi podijumi za Lein Racing

Prvi dan trkačkog vikenda na Red Bull Ringu , srpski tim Lein Racing na čelu sa Mladenom Lalušićem, Dejanom Bulatovićem i Urošem Brkićem proveo je dosta kvalitetno i pored krajnje loših vremenskih uslova i intezivne kise uspeli su da dođu do podijuma u svim klasama u kojima su učestvovali. Ovo je najbolji timski rezultat ove godine, ali ipak prioritet je Seat Leon Eurocup. Ovo za momke predstavlja još jedno upoznavanje staze koja sledi u prestižnom Seat Leon Eurocup-u.

„Neverovatno je to da nam se opet u ključnim trenucima kvalifikacija i trke desili tehnički problemi gde smo izgubili startne pozicije. Tim i vozači su pokazali veliku želju i veoma motivisani krenuli u trku gde je na naplatu došao sav naš rad iako su startovali iz boksa. Pobeda Brkića i Lalušića došla je kao potvrda da smo preodređeni za uspeh, a takođe rezultati postignuti danas u ostalim klasama (3. i 4. mesto Lalušića i Bulatovića u sprintu) i drugo mesto Bulatovića u Twingo kupu daju nam za pravo da kažemo da smo veoma napredovali i da očekujemo još bolje rezultate u budućnosti.“  – izjavio je Miroslav Rastović.

Mladen Lalušić nije krio svoje zadovoljstvo:

„Jako sam ponosan ovim rezultatom. Dosta sam radio na sebi i na svojoj koncentraciji koja se traži u ovim trkama izdržljivosti. Sa Brkićem smo se dobro uhodali, iako vremenski uslovi su bili veoma teški, uspeli smo da dođemo do prve pobede u Clio Endurance Cup-u. Nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom u budućnosti.“

uros i  mladen

Urošu Brkiću ovo je druga trka sa Lein Racing timom i još veći uspeh:

„Za mene će ovaj trkački vikend ostati u jako lepom sećanju jer smo nakon velikog rada uspeli da dođemo do pobede. Ovo je za mene bila prva trka u Clio Cup-u i osim loših vremenskih uslova ne nosim ni jedan drugi loš utisak sa staze. Mladen i ja smo funkcionisali bez greške i uz pravu timsku taktiku došli do najboljeg rezultata. Veoma sam ponosan što u Srbiju donosimo pobednički pehar.“ 

uros i mladen 1

„Drago mi je što sa Seatom imam brzinu na ovoj stazi, jer nas u toku sezone očekuje trka za Seat Leon Eurocup baš ovde na Red Bull Ringu. Završio sam sprint trku sa Seatom na 4. mestu, dok sam sa Twingom završio drugi. U Twingu je trka za mene bila veoma zanimljiva jer je to totalno drugačiji auto u odnosu na Seate koje smo vozili neposredno pre trke sa Twingom, ali ipak sam uz manje muke završio na drugom mestu.“ – poručio je Dejan Bulatović.

mladen lalusic

U odnosu na subotnji dan sa kišom, vremenski uslovi posluzili su svim vozačima na Red Bull Ringu u Austriji u nedelju.

Mladen Lalušić i Dejan Bulatović u nedelju su mogli odvoziti trke po suvom vremenu, a razlika u odnosu na subotnju trku je to što je Dejan Bulatović osvojio treće mesto na podijumu u klasi Turing Automobila do 3500 kubika sa svojim automobilom Seat Leon Cup Racer MK3. Iako je Bulatović malo izletao, ipak se vratio i završio trku na trećem mestu. Za razliku od Dejana, Mladen je završio četvrti iako se žestoko borio. Dvojac Lein Racing tima mogao bi da se plasira i bolje, ali pored prejakih automobila, kao sto je BMW M3 GTR bio u njihovoj klasi, jednostavno nije bilo moguće.

„Zadovoljan sam kako sam vozio. Te jače automobile i pored toga što sam dobijao po krivinama, jednostavno nije bilo moguće prestići i zadržati prednost na pravcima. Jednostavno, mogu da kažem da je bio odličan vikend“ – izjavio je Bulatović.

dejan

Mladen Lalušić takođe je vozio u Renault Twingo kupu. I pored toga što je držao drugu poziciju, na dve krivine pre kraja okrenuo se i nije mogao da se vrati na svoju poziciju. Sve u svemu ovo je bio dosta kvalitetan vikend za tim, a odluka čelnika tima stoji da tim planira da odveze sve trke u CEZ šampionatu.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video