Simeonu Moto2 trka

Xavier Simeon, prvi Belgijanac posle 32 godine, stigao je do pobede u Nemačkoj, prošavši kroz cilj ispred Johana Zarca. Trku je obeležio sudar između Morbidellia i Rabata u poslednjem krugu.

Trku je nakon starta poveo Morbidelli, da bi ubrzo krenuo da gubi pozicije. Johan Zarco izbija na čelo trke i tu se zadržava sve do pet krugova pre kraja, kada ga obilazi Xavier Simeon. Na kraju kroz cilj Zarco je prošao sa svega 0,083 sekundu iza Simeona.

Kada je već delovalo da će Morbidelli pobdići pehar, nekoliko metara pred cilj proklizava mu motor u krivini i sa sobom uspeva da pokupi i Tita Rabata koji je bio na četvrtoj poziciji.

Usled ovog incidenta, na najniži stepenik postolja penje se Alex Rins, a pozicije četiri i pet zauzimaju Corsi i Lowes. U prvih deset trku su završili Luthi, Nakagami, Baldassarri, Simon i Aergeter.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video