Virtuelne trke

Sim racing u Velikoj Britaniji

Treća runda WTCC šampionata ove lige vozi se na kultnoj britanskoj stazi Silverstone. WTCC je samo jednom gostovao na ovoj stazi i to 2005.godine kada su pobjede odnijeli Tarquini i Rydell. Ko će ih naslijediti u BSR WTCC šampionatu,ostaje da se vidi.

Pogled na generalni plasman u šampionatu vozača obećava fantastičnu trku.Prvi i drugi su izjednačeni po bodovima (65 Marković i 65 Norković),a samo jedan bod zaostatka ima Stevanović.I na hotlap listi prva dvojica su veoma blizu pa to garantuje sjajnu borbu i za pole position.Svoje šanse će tražiti uvijek brzi Petar Banićević,Mario Kojić i Goran Pavlović.Na hotlap listi prvi pratilac vodećeg dvojca je Miran Dilberović koji je izuzetno motivisan da popravi svoj plasman u generalnom plasmanu jer se nalazi tek na jedanaestom mjestu.Mladi Đuro Vukasović vezao je dva razočaravajuća vikenda,prvi na Suzuki pa zatim i na Krajiškoj Zmiji.Prava prilika da prekine loš niz je upravo Silverstone na kojem je prikazao solidan tempo.

Nakon haotičnog vikenda na Suzuki sa mnogo incidenata,administracija Balkan Sim Racing lige je napravila i akademiju za nove vozače koji bi željeli da nauče više o trkanju i pravljenju setupa.Ono na čemu se posebno radilo jeste ponašanje vozača na samoj stazi i poštivanje drugih.Zabilježen je odličan odziv,a u nastavku šampionata se očekuje još veći broj vozača.

Novina od ove trke je i prenos uživo sa komentatorom. Prenosi će biti dostupni do kraja sezone i svi zainteresovani će biti u prilici da uživaju u majstorijama najboljih sim racing vozača na ovim prostorima.

Velika nagrada Velike Britanije vozi se u subotu 15.11.2014. u 20:00 sa direktnim prenosom na simrace.tv

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video