Sezona završena dodelom priznanja

Internacionalna motociklistička federacija (FIM), organizovala je kao i svake godine do sad, svečanu dodelu priznanja najboljima u MotoGP šampionatu.

U dvorani Palacio de Congresos program su vodili Izaskun Ruiz i Gavin Emmett, a prisutnima su se obratili izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta i predsednik FIMa Vito Ippolito.

Prvo su na binu pozvani vozači Red Bull MotoGP Rookies Cupa. Priznanja su dodeljena Bo Bendsneyderu, Fabio Di Giannantonio i Ayumu Sasakiu za plasmane na prve tri pozicije u šampionatu.

Zatim su se nizali vozači po kategorijama. U Moto3 kategoriji dodeljena su priznanja trojici prvoplasiranih – Kentu, Oliveiri i Bastianiniu. Najboljim novajlijom u sezoni proglašen je Jorge Navarro. Nagradu za najboljeg proizvođača osvojila je Honda.

U Moto2 kategoriji najbolji novajlija je Alex Rins, koji je sezonu završio na drugom mestu. Šampion je Johann Zarco, a trećeplasirani Tito Rabat. Kalex je proglašen najboljim proizvođačem u Moto2 kategoriji.

Kao i svake godine, BMW poklanja jedno od svojih vozilima vozaču iz MotoGP kategorije koji je bio najbolji na kvalifikacijama. BMW M6 je ovog puta otišao u ruke Marc Marqueza. Tissot nagradu Tissot Pole of Poles osvojili su Marquez, Zarco i Kent.

Najboljim novajlijom u MotoGP klasi proglašen je Maverick Viñales, a Hector Barbera je proglašen najboljim u otvorenoj kategoriji. Priznanja za najbolje preuzeli su Lorenzo i Marquez, dok se Rossi nije pojavio na dodeli, te su njegovu nagradu za visešampiona preuzeli predstavnici Yamahe.

Yamaha Movistar MotoGP tim osvojio je prvo mesto u konkurenciji timova, dok je Yamaha ubedljivo najbolja u konkurenciji proizvođača.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video