Sergio Marchionne poziva F1 da se posveti planu za 2017.

Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada. Saturday 6 June 2015. Kimi Raikkonen, Ferrari SF-15T. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic. ref: Digital Image _W2Q4266

Šef Ferarri tima, Sergio Marchionne, pozvao je F1 da donese hitnu odluku o planovima za 2017. godinu.

Ideje predložene na sastanku Strategy Group-a prošlog meseca imaju za cilj da bolidi budu 5-6 sekundi brži od sadašnjih. Bolidi bi bili lakši, sa motorima koji se „vrte“ u višim obrtajima i agresivnije bi izgledali, sa širim prednjim i zadnjim krilima i većim zadnjim gumama. Marchionne je naglasio da F1 treba što pre da odluči o tačnom obimu promena u paketu koji će poboljšati bolide za 2017.

„To je godina u kojoj možemo da napravimo značajnije promene u pravilniku, u načinu na koji su bolidi konstruisani, načinu na koji gledamo snagu i aerodinamičnost bolida. Moramo da požurimo i da završimo sa tim. Bernie i ja, i ostali timovi, shvatamo značaj donošenja pravih odluka u cilju razvoja sporta. Reći da smo on i ja, i ostali konstruktori, zadovoljni razvojem sporta u poslednjih par godina, bilo bi bogohulno. To nije istina. Imamo izazov pred nama, i Ferarri je pokazao spremnost da će učestvovati u oblikovanju sporta.“ zaključio je Marchionne.

 

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video