Auto trke Rally

Serbia Rally obeležila odustajanja

Proteklog vikenda održan je 49. po redu Serbia Rally. Kako običaj nalaže, reli je otpočeo u petak uveče iz centra Užica, gde su na ceremoniji prisustvovali sve prijavljene posade. Iako je najavljeno da će startovati pedeset posada, na startu se našlo ukupno 38 posada. Ono što je obeležilo ovaj reli jesu odustajanja zbog izletanja i kvarova.

Za subotu je bilo planirano šest brzinaca, koliko ih je i održano. Prvi brzinac startovao je u 9:24 – Loka 1. U subotu su još voženi i Duboko i Golden. Sva tri brzinca po dva puta. Poslednji brzinac Golden2 startovao je u 16:39. Već na prvom brzincu dve posade nisu uspele da startuju, a tokom dana broj učesnika se smanjivao od ispita do ispita. Do kraja prvog dana sve brzince odvezlo je 25 posada, dok je čak 13 odustalo. Posda Tomo Nikitović / Sreten Todorović oštetila je svoj auto, ali su ubrzano radili da ga spreme za drugi dan. Vladimir Zečević i Dario Konstantinović imali su tehnički kvar, koji su uspeli da saniraju da bi startovali drugog dana.

14480703_1022890697821274_3676579824767306673_o

Na kraju prvog dana, među 25 posada koje su stigle na cilj šestog brzinca najbrža je bila posada Al-Ketbi Rashid/Heppererie Karina u Ford Fiesti R5. Posada Staykov Plamen/Kvaratshelia David u Lanceru 9 zaostajala je 24 sekunde za vodećima i zauzela je drugo mesto, ispred posade Atanasov Yordan/Batakliev Angel u istom autu koja kaska 3 minuta I 22.9 sekundi za drugoplasiranom posadom. Najuspešnija posada iz Srbije prvog dana bila je posada Rabrenović Vladica/Henell Peter u Renault Clio R3. Srpska posada zaostajala je prvog dana minut I 40,6 sekundi.

14481828_1022890454487965_987342447681059509_o

Za drugi dan planirana su četiri brzinca – po dva puta Duboko i Golden koji su se vozili u kontra smeru. Prvi brzinac startovao je u planirano vreme, ali je prva posada Al-Ketbi Rashid/Heppererie Karina izletela tokom prvog ispita, koji je potom prekinut, a članovi posade prevezeni vozilom hitne pomoći.

Drugi brzinski ispit startovalo je nekoliko posada, da bi ubrzo bio prekinut nakon izletanja posade Vladimir Zečević/Dario Konstantinović. Njihovo izletanje bilo je toliko ozbiljno da je motor ispao iz automobila. Ova posada takođe je prevezena u bolnicu, ali srećom niko od članova ni prve, ni druge posade nije životno ugrožen.

viber-image

Treći brzinac planiran za nedelju otkazan je zbog nepoštovanja organizatora od strane publike koja nije htela da se pomeri sa izletnih zona. Poslednji brzinac Golden rev 2 nije ni startovao.

Na kraju dana, rezultati su sledeći:

Generalni plasman:

Staykov Plamen/Kvaratshelia David, Bugarska
Atanasov Yordan/Batakliev Angel, Bugarska
Rabrenović Vladica/Henell Peter, Srbija

RC2:
Staykov Plamen/Kvaratshelia David, Bugarska
Atanasov Yordan/Batakliev Angel, Bugarska
Vasilev Georgi/Dobrev Stefan, Bugarska

RC3:
Rabrenović Vladica/Henell Peter, Srbija
Popov Vittorio/Popov Hrist, Bugarska

RC4:
Dilian Stankov/Karchev Mladen, Bugarska
Simeonov Mihail/Georgiev Vasil, Bugarska
Bozhich Yordan/Getov Galin, Bugarska

RC5:
Jerkič Rok/Prelaz Kristjan, Slovenija
Stoyanova Diana/Ivanova Ivanela, Bugarska
Simić Uroš/Kadić Igor, Srbija

HRT:
Grigorov Grigor/Milenkov Daniel, Bugarska
Angelov Miroslav/Atanasov Kaloyan, Bugarska
Gerov Hristo/Yordanov Yordan, Bugarska

N1:
Kotočević Luka/Pejić Dejan, Srbija
Filipović Nenad/Ninović Milan, Srbija

Foto: Tijana Cvijović/Uroš Lukić

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video