Senzacionalni povratak Maxa Biaggia

Max Biaggi napravio je senzacionalan povratak u World Superbike seriju postavljajući najbrže vreme na prvom slobodnom treningu u Misanu.

Na svom prvom nastupu u seriji, od kada se povukao iz trka 2012, Biaggi je dominirao sesijom. Vodio je od prvih minuta i završio je sa 0.47s prednosti nad drugoplasiranim Chazom Daviesom.

Iako je Davies pri kraju sesije podigao svoj tempo, Biaggijevo vreme od 1m 35.684s bilo je dovoljno dobro za pola sekunde prednosti u odnosu na svoje protivnike. Dok je Biaggi blistao kod kuće, njegov zemljak Dacide Guliano imao je manje zavidnu sudbinu. Italijan je pao na svom prvom jutarnjem krugu.

Da nije bilo senzacionalne Biaggijeve brzine, nemački vozač Markus Reiterberge bi možda bio i bolje plasiran. Vozač VanZon Remeha BMW tima završio je jutarnji treninga na više nego odličnoj četvtroj poziciji, skoro pola sekunde brže od redovnog vozača Ayrton Badovini.

Sylvain Guintoli takođe je bio impresivan, svetski šampion je započeo vikend petim najbržim vremenom. Timski koglega Michael van der Mark nije bio tako srećan, jer je pao u brzoj desnoj Curvone krivni, srećom ostao je nepovređen.

U pokušaju da zaboravi razočaravajući Portimao, Tom Sykes je na šestoj poziciji. Jordi Torres je zavšio sesiju sa sedmim najbržim vremenom, 0.77s sporije nego Biaggi.

Alex Lowes, ovogodišnji takimčar na 8 časova Suzuke, zauzeo je osmu poziciju ispred Leona Haslama koji je na devetoj.

Na drugom slobodnom treningu situacije je bila slična. Biaggi je završio zapanjujući prvi dan na prvoj poziciji ispred Davide Giugliana.

Popodnevno vreme bilo je veliko olakšanje za Giugliana, koji je ostao nemi posmatrač nakon razočaravajuće jutarnje sesije.

Iako je ostavio odličan utisak tokom FP1, nemački vozač Markus Reiterberger pao je na dvanaestu poziciju u popodnevnoj sesiji.

Trening je zaustavljen na pola, zbog pada Christopha Ponssona sa svog Pedercini Kawasakija. Pošto je odveden u medicinski centar, Francuz je potvrdio da se dobro oseća.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video