Šef Kawasakija: „Očekujem fer borbu između Rea i Sykesa“

Šef Kawasaki WSB tima Guim Roda kaže da očekuje fer borbu ove sezone između bivšeg šampiona sveta Tom Sykesa, sada u svojoj četvrtoj sezoni sa timom, i novog momka Jonathan Rea, koji je pobedio na prvoj trci sezone prošlog meseca na Phillip Islandu.

Rodini komentari dolaze nakon sukoba koji je izbio na kraju sezone 2014. između Sykesa i timskog kolege Lorisa Baza. Počelo je nakon što ga je Francuz izbacio sa trke na Sepangu tokom sredine sezone, a borba na stazi i van nje pojačala se kada je Baz ignorisao naređenja tima na poslednje dve runde da pruži Sykesu šansu da se bori za odbranu titule protiv Sylvaina Guintolia.

Rat se zatim nastavio na Twitteru, gde je duo nastavio da razmenjuje uvrede. Rea i Sykes takođe su razmenili online nesuglasice, kada su ostali vozači iskoristili društvene mreže da ih ismevaju zbog označavanja Portimao staze kao nesigurne.

Govoreći pred drugu rundu naredne nedelje na novoj stazi na Tajlandu, šef tima naglasio je da glavni cilj ove sezone treba da bude vođenje računa da oba vozača imaju dobre nastupe.

„Sa tačke gledišta tima, naš cilj je uvek da budemo ispred ostalih proizvođača, tako da moramo iskoristiti sva sredstva da bi to bilio moguće. Što se tiče odnosa između njih, to za nas nije važno, mi samo očekujemo od njih da razumeju svoje uloge u timu. Oni trebaju da obezbede dva motocikla na podijumu što je više puta moguće i imaju fer borbu na stazi.“

 

Tom Sykes i Jonathan Rea foto: mcn.com
Tom Sykes i Jonathan Rea foto: mcn.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video