Šef Honde iznenađen napretkom Alexa Marqueza

Šef Honde Shuhei Nakamoto priznao je da nije predviđao ovakav nivo napretka novog Moto3 svetskog šampiona Alexa Marqueza tokom sezone 2014.

Mlađi brat dominantnog MotoGP svetskog šampiona osvojio je titulu na dramatičan način kada mu je treće mesto u poslednjoj trci u Valensiji donelo dva poena prednosti nad rivalom iz Australije Jackom Millerom.

Marquez je završio na četvrtom mestu u generalnom plasmanu u njegovoj prvoj kompletnoj sezoni 2013. sa jednom pobedom i četri podijuma.

Ali on je prošle sezone osvojio tri trke i popeo se na sedam podijma prošle sezone i time doneo Hondi prvu titulu u Moto3 klasi. Nakamoto je izjavio: „Alex je dosta porastao u poslednje dve godine, u svakoj trci on poboljšava svoje performanse i veoma sam zadovoljan sa njim.“

„Marc verovatno ima više talenta ali je Alex vredan radnik. Ali naporan rad vam neće osvojiti šampionat. Naravno da Marc veoma naporno trenira ali on poseduje veliki talenat.“

„Da budem iskren iznenađen sam da je Alex dostigao ovaj nivo. Nisam očekivao da Alex može dostići ovaj nivo i veoma sam srećan zbog njega.“

Marquez je prešao u Moto2 i voziće za Marc VDS Racing tim koji je dominirao prošle godine sa Titom Rabatom i Mikom Kalliom.

Foto: crash.net

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video