Šef Honde impresioniran Rossijem u 2014.

Šef Honde, Shuhei Nakamoto svedok je rekordne sezone i osvojene druge MotoGP titule zvezde Marca Marqueza, ali nije samo brilijantni Španac privukao njegovu pažnju tokom 2014.

Nakamoto je govorio o svom divljenju nastupima devetostrukog šampiona sveta Valentina Rossija nakon odličnog povratka italijana na fabričkoj YZR-M1 prošle sezone.

Nakon teškog povratka u Yamahu 2013. posle dve godine provedene u Ducatiju, Rossi je završio kao drugoplasirani iza Marqueza u prošlogodišnjem prvenstvu.

35-godišnjak osvojio je dve trke u Misanu i Phillip Islandu, i 11 puta se popeo na podijum što ga je dovelo ispred Movistar Yamaha timskog kolege Jorge Lorenzo i rivala iz Repsol Honde, Dania Pedrose na tabeli generalnog plasmana u svetskom šampionatu.

Nakon brilijantne 2014, Rossi veruje da deseta titula prvaka sveta nije izvan njegovod domašaja.

I njegova renesansa u 2014. impresionirala je šefa HRC-a Nakamota, koji je bio pun divljenja za Rossijevom željom i motivacijom da se ponovo vrati na vrh.

Nakamoto: „Normalno, ako imate uspešan život onda se ljudi ne menjaju ili ne žele da se menjaju. Ali on i dalje pokušava da promeni svoj stav u vožnji kao i stil vožnje i to je veoma impresivno. Kada je Marc na ovako visokom nivou, onda je biti blizu njega veoma impresivno i ja skidam kapu pred njim (Rossijem).“

 

 

Foto: MCN.com

 

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video