Auto trke WRC

Sebastian Loeb se vraća u WRC!

WRC legenda Sebastian Loeb vraća se u Svjetsko reli prvenstvo 2018. sa Citroenom.

Loeb, koji je osvojio devet uzastopnih naslova prvaka između 2004. i 2012. godine, vozit će C3 na tri relija sljedeće sezone – u Meksiku (8.-11. mart), na Korzici (5.-8. april) te u Španjolskoj (25.-28. oktobar).

Francuzu će suvozač biti Daniel Elena, a za ta tri eventa zamijeiti će Craig Breena u timu Citroen Total Abu Dhabi. Breen će voziti ostalih 10 relija uz Krisa Meeka, koji će započeti svih 13.

Glasine o povratku Loeba počele su kada je testirao C3 na asfaltu u augustu, a šest tjedana kasnije prešao je na šljunak. Priznao je kako je privlačnost WRC-a prevelika da ga odbije.

„Osjećaj koji dobiješ u reliju jedan je od najuzbudljivijih koje sam ikada doživio i bio sam uzbuđen zbog vožnje jednog od novih reli automobila u utrci. Lijepo je to uraditi sa timom s kojim sam uživao u toliko uspjeha“, rekao je.

Loeb je ostvario 78 pobjeda prije nego se potpuno povukao iz WRC-a 2012. godine. Zadnji reli event bio mu je Monte-Carlo 2015. prije nego se usredotočio na rallycross i cross-country relije s Peugeotom.

Osam puta je pobijedio u Španjolskoj, šest puta u Meksiku i četiri na Korzici.

„Svi su bili zadovoljni nakon testova provedenih ove godine, prvi ja što je najvažnije, a ova tri nastupa su bila logičan sljedeći korak.

Nemam nikakva očekivanja, samo želim uživati. Mislio sam da je logično sudjelovati u Francuskoj, pogotovo jer sam se uvijek volio utrkivati na asfaltu, iako nisam upoznat sa trenutnom rutom Korzike.

Španjolska se činila kao dobra opcija. Iako očekujem da će biti teško s obzirom na vrijeme koje je prošlo od posljednjeg natjecanja tamo, također sam poželio natjecanje na šljunku.

Odlučili smo se za Meksiko, jer imam dobre uspomene sa utrka od tamo i ruta se nije previše promijenila otkad sam zadnji put sudjelovao u prvenstvu“, rekao je Loeb.

Video