Schwantz na Suzukiu GSX-RR

Suzuki GSX-RR za 2015. predstavljen je u nedelju u Japanu, tokom MotoGP vikenda. Tada se svetski šampion Kevin Schwantz (1993) pridružio svetskom šampionu iz 1982. Franco Unciniju tokom demonstracionih krugova na stazi Moteg.

Schwantz se pridružio razvojnom timu Suzuki MotoGP tokom testa na Austinu u Teksasu, gde je vozio novi GXS-RR (na slici) dok je Uncini vozio GSV-R koji se takmičio 2011. godine u MotoGP seriji.

“Počeo sam veoma pažljivo, jer nismo startovali sa pit-lana i bez grejača guma, ubrzo sam osetio da je mašina veoma stabilna i bio sam u mogućnosti da ubrzam”, rekao je Schwantz. “Razumem motor, to je veoma dobra mašina i uživao sam tokom vožnje”.

Uncini: “Fantastično! Ovo je odličan motor. Kevin me je pratio na početku ali me je onda zaobišao velikom brzinom. Posle toga sam vozio iza njega i bilo je zaista prijatno. Želeo bih da se zahvalim Suzuki timu što mi je pružio šansu kao što je ova”.

Suzuki se vraća u MotoGP naredne sezone, kada će Aleix Espargaro i Maverick Vinales voziti novi GSX-RR.

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video