Schwantz i Crosby ponovo na stazi

Šampion klase 500 cc iz 1993. godine, Kevin Schwantz , učestvovaće na događaju „Svetske MotoGP legende“ na stazi Jerez u junu. Tom prilikom voziće čuveni Suzuki RGV500 XR84 iz 1994. godine.

Osim Schwantza, prisustvo na ovom događaju potvrdile su i njegove kolege Freddie Spencer, Wayne Gardner i Christian Sarron.

„Kada sam prvi put čuo za ovaj događaj, delovalo mi je veoma zanimljivo.“ rekao je Kevin. „Biće veoma zabavno kada se ponovo sretnemo na stazi sa našim motorima klase 500cc. Španija je uvek bila najpopularnija za GP i već se radujem velikom broju navijača koji će sigurno prisustvovati ovom događaju.“

Novozelanđanin Graeme Crosby koji je 1982. godine na Yamahi YZR500 bio šampion Sveta, boreći se sa imenima kao što su Spencer, Kenny Roberts i Barry Sheene, takođe je potvrdio prisustvo ovom događaju. Pored GP titule, ovaj vozač je izuzetno poštovan jer na svojim policama ima priznanja za osvojena prva mesta na trkama kao što su Daytona 200, Imola 200, 8 sati Suzuke i Isle of Man TT.

„Biće dobro, baš kao u stara dobra vremena.“ rekao je Crosby. „Vraćamo se na stare dvotaktne motore koji su sami po ebi posbeni, ali je još bolje to što ćemo se ponovo svi sresti i voziti zajedno. Ne mogu da dočekam!“

Izvor i foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video