Moto trke MotoGP

Schrötter uz Cortesea sledeće sezone

Iza nas je jako uzbudljiv MotoGP vikend. Britanci su slavili u sve tri kategorije. McPhee i Crutclow su doneli pobede, dok je Sam Lowes bio drugi.

Jonas Folger, pobednik trke u Brnu, sledeće sezone prelazi u MotoGP klasu i njegovo mesto u Dynavolt Intact timu ostaje upražnjeno. Međutim, tokom ovog vikenda Dynavolt Intact tim je doveo Schröttera za sledeću sezonu u Moto2 klasi.

Schrötter trenutno vozi za AGR tim i postiže solidan uspeh, čime je i zaslužio pažnju Dynavolt Intact tima. Sandro Cortese i on će činiti postavu tima u sledećoj sezoni, a dva sunarodnika se nadaju da će dobro sarađivati i ostvariti još neku pobedu za tim.

„Zahvalan sam im što žele da ulažu u mene i moju karijeru. Smatram da su jedan od najboljih timova u Moto2. U sledećoj sezoni ćemo se zajedno boriti za podijume. Potrudiću se da budem što bolji do kraja sezone kako bi se zahvalio sadašnjem timu na saradnji i pokazao pred budućim timom.“ rekao je Schrötter.

Sandro Cortese se takođe raduje sledećoj sezoni i tome što će još jedan Nemac voziti sa njim u timu.

„Srećan sam što mi je tim pružio šansu da i sledeće sezone vozim sa njima. Na nekoliko trka ove sezone nisam imao sreće ali se nadam da će se to popraviti u nastavku sezone. Nije lako vratiti se posle povrede kolena. Radujem se tome što ćemo i sledeće godine zajedno da se borimo za naše ciljeve.“

Video