Sauber : bodovi kao odgovor kritičarima

Odličan start ekipe Sauber je dokazao da su kritike u predsezonskim testiranjima bile samo „gluposti“, izjavila je šefica tima Monisha Kaltenborg.

Švajcarski tim prošle godine nije osvojio niti jedan bod. Po okončanju sezone na testiranjima u Jerezu jedan dan su bili prvi, a prestala tri na drugom mestu.

To je dovelo do tvrdnji da Sauber prosto juri vremena i pokušava na taj način da se promoviše, umesto da pokazuju pravu snagu tima. Mnogi su govorili da oni testove voze sa minimumom goriva kako bi imali bolja vremena.

Međutim, to je rezultiralo sa oba vozača u bodovima na dve trke. Felipe Nasr je bio peti u Australiji što je izvanredan uspeh za Sauber.

Marcus Ericsson je bio na dobrom putu da bude u bodovima na preostale dve trke, međutim okretanje u Maleziji i loše odrađen pit stop u Bahreinu su osujetili njegove želje.

„Jasno se videlo na predsezonskim testiranjima da smo konkurentni“, izjavila je Monisha za Autosport. „Ljudi su govorili kako postavljamo dobra vremena u Jerezu jer se vozimo sa najmanje goriva, to su bile gluposti.“

„Trenutno smo svi u timu jako zadovoljni početkom sezone, ali daleko od toga da ne želimo bolje i više. Biće sve teže u nastavku sezone, svestni smo da će neki timovi koji su trenutno iza pokazati još puno toga do kraja sezone. Biće teško da se zadržimo ovde gde smo sada ali nećemo odustati do samog kraja. Prve četiri trke su dokazale da smo konkurentni, nastavljamo jakim tempom da pritiskamo.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video