Kružne trke Moto trke

Sasaki zabeležio prvu pobedu u azijskom talent kupu

Sa samo trinaest godina starosti, Ayumu Sasaki pobebio je u drugoj trci u Sepangu, u azijskom talent kupu, pored Malaysian Super Series.

Uslovi ovog vikenda bili su najteži koje su mladi vozači iskusili do sada, temperatura vazduha kretala se oko 37 stepeni dok je temperatura staze dostizala do 50 stepeni. Sasaki se brzo probio napred posle starta sa četvrte pozicije, lokalni Malezijski vozač vodio je borbu sa Rasolom.

U osmom od četrnaest krugova, Toba vodi ali Sasaki nastavlja borbu za najvišu poziciju i kasnije uvećava svoju prednost na četri sekunde u odnosu na vozače koji se bore za drugo mesto. Toba je jučerašnjoj pobedi dodao i današnji podijum, Adam Norrodin oduševio je domaću publiku osvojenim trećim mestom.

Lider šampionata Date nije se popeo na podijum prvi put ove sezone,  današnju trku završio je kao šesti što je umanjilo njegovu prednost na četri poena u odnosu na Tobu i dvadeset šest poena u odnosu na današnjeg pobednika Sasakia.

Nakon teškog vikenda, u svakom smislu te reči, direktor Shell Advance Asia Talent Cup, Alberto Puig komentariše: „Ova trka je bila brža od jučerašnje kao što sam i očekivao. Top vozači su vodili dobru borbu. Mislim da je Sasaki bio veoma mudar, probijajući se i praveći razliku nakon što je video da Toba ima probleme. Uživao sam u borbama na stazi i naravno da je divno videti još jednog malezijskog vozača na podijumu. Očigledno je da su jedini „problemi“ bili padovi i povrede i ja želim najbolje onima koji su povređeni. Naša sledeća stanica je Montegi gde očekujemo da će Japanski talenti zablistati. To će biti trka od vitalnog značaja za šampionat“.

Shell Advance Asia Talent Cup vozači nastavljaju sa vožnjama 12. oktobra na stazi Montegi, ovog puta stazu će deliti sa MotoGP vozačima.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video