Saopštenja povodom pretposlednje WSBK trke

Kawasaki, saopštenje za medije:

U pretposlednjoj rundi FIM WSBK šampionata, vozač Kawasaki Racing Tima, Tom Sykes, borio se za dva četvrta mesta, uprkos gubitku bodova zadržao je vođstvo u šampionatu. Loris Baz završio je na petom, a potom na sedmom mestu na domaćoj stazi dok KRT SBK Evo vozač David Salom nije vozio u nedelju, da bi odmorio svoju povređenu desnu ruku i potpuno spreman nastupio na poslednjoj trci.

Tom Sykes znao je da će za njega trkački vikend predstavljati pravi izazov na mokroj stazi, ali se odlično borio za dva četvrta mesta na njegovoj Ninji ZX-10R i pred poslednju trku ima 12 bodova prednosti.

Startujući sa pol pozicije nakon obaranja rekorda (najbrži krug) staze Sykes nije mogao da isprati tempo njegovih glavnih rivala u prvenstvu, ali nakon osvojena dva četvrta mesta i dalje se nalazi na zavidnoj poziciji u šampionatu pred svega jednu rundu i dve trke do kraja.

R11_Magny-Cours_Sykes_GB36373

Staza je bila klizava, Loris Baz, Francuski vozač, nije postigao očekivane rezultate. Tokom trke izgledalo je da će završiti na podijumu ali je na kaju usporio i završio na petom mestu. Njegova sedma pozicija u drugoj trci bila je razočaravajuća jer je očekivao još bolji set-up nakon prve trke, ali to se nije desilo, on je dao sve od sebe da osvoji značajne poene. Loris je trenutno na sigurnom petom mestu u šampionatu, sa mogućnošću da završi kao četvtoplasirani u generalnom plasmanu ukoliko odveze dve dobre trke u poslednjoj rundi.

David Salom trenutno se nalazi na 12. mestu u genralnom plasmanu SBK, David ima 30 poena prednosti ispred svog najbližeg rivala u EVO kategoriji.

Tom Sykes:

Hteo sam da idem brže, ali smo imali određena ograničenja zbog vremenskih uslova. U drguoj trci takođe smo bili ograničeni zbog vrmena. To je bila velika sramota jer znamo da mogu da idem brže, mnogo brže. S obzirom na uslove ovi rezultati su bolji nego što sam očekivao. Želeo sam da se borim sa Sylvain i osvojim trku, ali najbitnije mi je bilo da završim trku. Moglo je da bude mnogo gore, ali i bolje. I dalje smo na najboljoj poziciji u šampionatu”.

Saopštenje je stiglo i iz Aprilia tima:

Aprilia RSV4 dokazuje da je nepobediva u završnoj fazi Wold SBK sezone 2014. Na stazi u Francuskoj na Magny-Cours, Guintoli i Melandri podelili su plen, svako sa po jendom pobedom. Ovo rasplamsava ambicije Guintolia u prvenstvu vozača. Timovi se sada sele u Katar, a samo 12 bodova deli Guintolia od lidera prvenstva Sykesa.

Aprilija vodi u Svetskom prvenstvu proizvođača sa 23 poena prednosti ispred Kawasaki, uz dominaciju RSV4 na stazi.

01.ApriliaRacing-590x392

Melandri uspeva da stigne svog odbeglog kolegu, pokazujući sposobnost da pobedi u prvoj trci, ali Guintoli osvaja pobedu. U drugoj trci Marco sustiže i preuzima vodstvo od svog timskog kolege te osvaja svoju šestu trku u sezoni 2014. Osvajanjem drugog meseta Guintoli osvaja veoma važne poene sa kojima se približio Sykes na samo 12 bodova.

Marco Melandri:

Danas smo obavili odličan posao. Motor je bio fantastičan, a ja sam potvrdio svoj nastup u Jerez. Sylvain je bio veoma brz tokom prvih krugova i bilo ga je teško prestići. Pobeda u trci 2 je fer kompenzacija za moje napore i napore tima koji su me doveli na treću poziciju u šampionatu. Sada ostaje da vidimo kako stvari idu u Kataru”.

Poslednja trka sezone vozi se na Losail u Kataru, u Nedelju 2 Novembra.

Video