Šanse da se Caterham F1 nađe u Abu Dabiju su 90%

Upravnik Caterham F1 tima je 90% ubeđen da će se njogv tim naći na startu trke u Abu Dabiju, dok pokušava da finalizira sponzore i vozače.

Caterham je tražio da podigne 2.35m funti kroz crowdfunding projekat, kako bi učestvovao u završnoj trci sezone, s’ obzirom da su propustili trke u Ostinu i Brazilu. Dok im je u petak ujutru i dalje falilo 1m funti – poslednjeg dana inicijative – Finnbar O’Connell, zajednički upravnik Smith & Williamson-a, rekao je da se dogovori privode kraju i da se nada da će tim krenuti put Abu Dabija.

„Ono što ćemo imati i ono o čemu pregovaramo, i zašto ove stvari uvek završe na kraju, je da pravimo ugovore sa vozačima kao i sa sponzorima u isto vreme. Dogovoreno je da će ta sredstvar otići u crowdfunding inicijativu. Ono što se nadamo da će ugovori biti završeni danas i da će značajno podići cifru kojom raspolažemo, toliko značajno da, iako budemo ostali ‘kratki’, Henry Shinners i ja ćemo, ukoliko se to desi, da donesemo odluku da odemo i da uoči same trke skupimo ostatak koji nam nedostaje. To je naš plan. Tako da trkački tim upravo puni putne kontejnere, a mi smo toliko uvereni da ćemo izaći na trku, da su kamioni spremni da ih voze na aerodrom.

Sve ovo je samo za jednu trku. To je normalno komercijalno finansiranje, ali pošto ovo sponzorstvo ne bi postojalo van originalne crowdfunding inicijative, dogovorili smo da koristi idu u istu.“

I dok je trenutni fokus da se tim samo nađe na startu u Abu Dabiju sledećeg vikenda, O’Connell je rekao da postoji interesovanje potencijalnih kupaca tima i bilo bi idealno da ih vidi pre finalne trke.

„Jedna od stvari koja učinjena je da su privučene dve-tri stranke koje su stvarno zainteresovane da sednu za sto i pregovaraju o kupovini tima. To nisu multi-milioneri koji se vode idejom ‘kako bi bilo lepo da imam tim’, to su ljudi koji imaju ogromna udruženja sa industrijom i Formulom 1. Tako da se cela crowdfunding inicijativa dokazala efikasnom i pokazala je ljudima tim i pokazala im šta ih očekuje ako se odluče na kupovinu.“

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video