Sam Lowes po prvi put

Britanac Sam Lowes, koji je u Moto2 prešao iz Svetskog Supersport šampionata, zabeležio je prvu pobedu u Moto2 klasi danas u Austinu.

Sa samog starta prvi ej krenuo Johan Zarco, koji se na prvoj poziciji zadržao dve trećine trke, da bi ga sedam krugova pre kraja obišao verni pratilac Sam Lowes koji se na prvoj poziciji zadržao sve do prolaska kroz cilj.

Iza Lowesovih leđa odvijala se žestoka borba izmeđz Xaviera Simeona i Johana Zarca, koja se završila padom Simeona usled kontakta sa Zarcom. Objektivno gledano, u pitanju je bio trkački incident, ali je cela situacija još uvek pod istragom direkcije trke.

Simeonov pad iskoristio je novajlija Alex Rins na Paginas Amarillas HP40 Kalex i na taj način došao do treće pozicije gotovo bez borbe. Prošlogodišnji šampion Tito Rabat vodio je nekoliko duela tokom trke, ali je na kraju kroz cilj prošao kao četvrtoplasirani.

Fantastične pozicije pet i šest zabeležili su Franco Morbidelli i Hafizh Syarin. Pogledajte kompletne rezultate trke.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video