Salom ponovo na motociklu

David Salom vozač Pedercini Kawasakija vraća se na stazu samo nedelju dana nakon velikog pada na Superpole 2 koji ga je sprečio da se trka na prvoj rundi 2015 World Superbike šampionata.

Težak pad u brzoj dvanaestoj krivini, prouzrokovao je Špancu ozbiljan potres mozga i povrede ruke. Međutim, to ga nije sprečilo da sedne na motocikl čim se vratio kući iz Australije, i kompletirao je dvodnevni test u Španiji na Calafet stazi.

„Pušten sam iz bolnice u tri ujutru, prespavao u kući koju smo imali pored staze, i u 8 sam se vratio na stazu radi medicinskog pregleda kako bih dobio dozvolu da u nedelju učestvujem na zagrevanju,“ priseća se on. „To nije bilo moguće i morao sam da prihvatim odluku, jer na kraju dana, moje zdravlje je bilo u pitanju. Da sam izašao na stazu, ponovo pao i pretrpeo još jedan udarac u glavu, to bi moglo prouzrokovati nešto još ozbiljnije.“

„Što se tiče povrede prsta… jer sam imao slične povrede u prošlosti, ja iskreno nisam siguran da li je ovaj prelom iz ovog pada ili iz predhodnog. Glavna stvar je da se uverim da sam dobro, da ne moram da idem na bilo kakve operacije i da se osećam dobro dok sam na motociklu. Cilj je da se za tri nedelje vratim na Tajland 100% spreman.“

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video