Karting

SAKSS karting trka „Autokomerc 2015“

U nedelju 20. septembra 2015. godine, Auto moto kart sport klub „Autokomerc Racing Team“ biće drugi put domaćin karting trke za Šampionat Srbije u okviru Sportskog auto karting saveza Srbije.

Na najmodernijem karting centru u Srbiji najbolji domaći kartingaši odmeriće snage u 7 različitih klasa, a svaka klasa voziće po dve trke. Prema kalendaru SAKSS-a ovo je pretposlednji trkački vikend u karting šampionatu pa se samim tim borbe za titule u svim klasama rasplamsavaju do usijanja. Ovo je još jedan od razloga da publika dođe u što većem broju na dobro poznatu lokaciju u Surčinu pored auto-puta Beograd-Zagreb. Obzirom da je prethodna trka na kartodromu Autokomerca protekla bez ikakvih problema, organizator je uveren da će i ovaj put sve proteći na najvišem nivou i sa radošću očekuje brojne takmičare i publiku.

Karting trka pod službenim nazivom „Autokomerc 2015“ počinje već u 9:30h vožnjom nezvaničnih treninga, zvanično merenja vremena i borbe za startne pozicije počinju u 10:45h, dok je start prve trke u svim klasama zakazan za 13 časova, odnosno druge trke svih klasa u 15 časova.

Na sajtu Sportskog auto karting saveza Srbije takmičari mogu da pronađu Pravilnik i Prijavu za ovo takmičenje kao i satnicu celokupne manifestacije.

Portal TRKE.rs će kao i uvek biti na licu mesta. Vidimo se na Autokomercu!

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video