Sainz uzbuđen zbog F1 debija u Melburnu

Carlos Sainz kaže da je uzbuđen što počinje svoju F1 karijeru ovog vikenda, sa Toro Rosso, na prvoj trci u 2015., u Australiji.

Pre 12 meseci, Španac se pripremao za Formula Renault 3.5 sezonu, sa DAMSom, gde bi branio titulu vozača. Sada sa Formula 1 Toro Rosso timom se sprema za svoj prvi australijski grand prix.

Španski novajlija se nikada nije takmičio oko Albert Parka i prihvata da će biti težak izazov biti konkurentan od početka, ali 20-godišnjak uživa u tom zadatku.

„Nikada nisam bio u Australiji, tako da se stvarno radujem prvoj poseti toj zemlji i Melburnu“, rekao je Sainz. „Nikada ranije nisam video stazu, što je delimično ulična staza, tako da, kao novajlija, mislim da će biti teško.  To će takođe biti najveća promena vremena koju sam iskusio, i bi bilo lepo da ranije budem tamo, da ne bi bilo nikakvog potencijalnog umora. Generalno, uzbuđen sam zbog novih iskustava, naročito činjenicom da će to biti moj prvi grand prix u Formuli 1.“

Obojica Toro Rosso vozača će napraviti svoj F1 debi ovog vikenda u Melburnu, kada će se Sainzu pridružiti timski kolega i novajlija Max Verstappen.

Toro Rosso dvojac nisu jedini vozači kojima je ovo prvi austalijski grand prix, Manor dvojac – Will Stevans i Roberto Merhi – takođe imaju svoj debi u Melburnu. Za Sauberovog vozača Felipea Nasra se takođe očekuje da se prvi put pojavi, ali je postava vozača dovedena u pitanje zbog pravnog slučaja Gida van der Gardea.

 

Foto: www.crash.net

Video