Sainz i Ricciardo spremni za test u Abu Dabiju

Formula Renault 3.5 šampion Carlos Sainz Jr naći će se rame uz rame sa Daniel Ricciardo-m na finalnom testiranju Infinity Red Bull Racing-a u 2014. godini na stazi Yas Marina u Abu Dabiju, 25. i 26. Novembra, neposredno posle završne trke na istoj stazi.

U Oktobru, Sainz je postao najmlađi šampion ikada u Formula Renault 3.5 kupu i, kao deo njegove nagrade, 20-ogodišnjak je dobio testiranje akutuelnog timskog bolida. Nagrada je uručena pobedniku, pod uslovom da on ili ona nisu ni u kakvoj vezi sa bilo kojim trkačim programom mladih vozača povezanim sa top timovima.

Ovo će biti njeovo drugo testiranje za Red Bull Racing. Mladi Španac je učestvovao u Julu 2013. godine u Young Driver testiranju na Siverstonu, gde je odvozao 35 krugova na točkovima RB9 bolida.

Takođe je nedavno obavio demonstracionu vožnju RB8 bolida, na World Series by Renault na Nürburgring-u. Vožnja mu je dodeljena kao nagrada za vodeću poziciju tokom sredine šampionata Formula Renault 3.5. Carlos će voziti RB10 bolid prvog dana testiranja, dok će drugog dana njegovo mesto zauzeti Daniel Ricciardo.

Nakon tri pobede i pet podijuma ove sezone, Daniel će izvršiti testiranje kao trećeplasirani u Formuli 1 za sezonu 2014.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video