Sainz Jr u Toro Rossu

Carlos Sainz mlađi i Scuderia Toro Rosso su potvrdili da će  sledeće godine nastupati zajedno. Sainz će zauzeti mesto Jean-Erica Vergnea, a klupski kolega će mu biti Max Verstappen.

„Ovo mi je bi cilj otkad sam ušao u Red Bullov program mladih vozača i moram da im se zahvalim na poverenju koje su mi ukazali. Imao sam vrlo uspešnu godinu u Renault svetskoj seriji i sada se pripremam za prve korake u Formuli 1. Narednih meseci ću naporno raditi na pripremama za prva testiranja u Jerezu sledeće godine“ – rekao je Sainz.

Sainz ima samo 20 godina, a u svet formula je ušao sa 16 godina. Do sada je vozio u Formuli BMW, Formuli Renault 2.0, britanskoj i evropskoj Formuli 3, GP3 i Formuli Renault 3.5, gde je ove godine osvojio titulu.

„Sećam se kad je s našim STR8 testirao u Silverstoneu 2013. godine. Tada je svojim zrelim pristupom i brzinom pozitivno iznenadio sve prisutne“ – rekao je direktor STR8 tima Franz Tost.

Izvor: Formulino.hr

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video