Sabine Schmitz debituje na WTCC-u

Sabine Schmitz, ekspert za čuvenu stazu Nurburgring Nordschleife, debitovaće ove godine u WTCC šampionatu na trci koja se vozi na „njenoj“ stazi.

Shmitzova, koja je slavu stekla kroz razne televizijske emisije, je veteran Nurburgringa koja iza sebe ima dve pobede na 24časovnoj trci.

Četrdesetpetogodišnjakinja će debitovati za Munnich Motorsport u automobilu Chevrtolet Cruze. „Drago mi je da sam dobila priliku da vozim WTCC. Imala sam i ranije priliku, ali se nikako nije uklapalo u moj kalendar.“ rekla je Sabine. „Trening na Nordschleifeu se vozi 28. aprila i to će biti značajan dan za mene.“

Iako najbolje poznaje stazu od svih vozača, Smitzova to ne smatra njenom prednošću.

„Moram biti realna. Iako najbolje poznajem stazu, ipak ću se trkati sa najboljim vozačima turing automobila. Ipak, možda će vreme biti na mojoj strani, jer obožavam Nordschleife po kiši i više puta sam osvajala trke u tim uslovima.“

foto: autosport.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video