Auto trke WTCC

Sabina Schmitz se vraća na stazu

Sabina Schmitz potvrdila je željno iščekivani povratak na stazu. Učestvovaće na petoj trci WTCC šampionata, poznatom Nürburgring Nordschleifu, kao zamena za Renea Münnicha.

Sabina radi i na novoj sezoni UK Top Geer-a, te će usled mnogobrojnih obaveza provesti manje vremena za volanom njenog Münnich Motorsport Chevroleta RML Cruze TC1.

„Radujem se borbi sa najboljim vozačima Svetskog šampionata turing automobila na najtežoj trkačkoj stazi! Zbog obaveza neću moći da se pojavim u četvrtak na slobodnom treningu, što je stvarno loše. Potrebno mi je dosta vežbe kako bih se navikla na Chevrolet, koji se prilično razlikuje od Porschea koji inače vozim! Imaću bolje šanse ukoliko bude padala kiša, tako da ako mene pitate, više vode – više uspeha! Svejedno, stvarno bih bila luda kada bih se poredila sa ovim momcima bez iste količine treninga!“

François Ribeiro, šef Eurosport Events-a izjavio je – „Drago nam je što se Sabine vraća na stazu sa momcima. Bilo je uživanje gledati je prošle godine kako se na stazi bori rame uz rame sa muškarcima. Zaista je talentovan vozač i ne čudi me što ju je angažovala tako poznata TV emisija! Jedva čekamo da vidimo kako će se snaći na stazi posle 12 meseci od njenog debitovanja u WTCC-u.“

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video