Moto Classic Moto trke

Ryan Villopoto se povlači u penziju

Kao rezultat povreda zadobijenih tokom četvrte runde MXGPa u Italiji, 27-ogodišnji vozač Kawasakija Ryan Villopoto doneo je tešku odluku da se povuče iz sporta u kome je smatran za najboljeg.

Villopoto je prvu titulu uzeo 2005. godine u AMA Amaterskom nacionalnom šampionatu, na Kawasakiju KX125. Nakon što se umešao među profesionalce, Ryan je uzeo tri uzastopne titule u klasi 250, 2006, 2007 i 2008. godine i time postao samo jedan od četiri vozača kojima je to pošlo za rukom.

Kako to potpredsednik marketinga u Kawasaki Motors SAD Chris Brull kaže – „Ryan definiše reč šampion.“ On je takođe dodao da je uključivanjem Ryana u tim Kawasaki krenuo sa razvojem i dostizanjem viših ciljeva iz sezone u sezonu. Za njega kažu da je najviše doprineo razvoju KX modela.

Kada je prešao na KX450F, Villopoto uzima četiri uzastopne Monster Energy AMA Supercross titule između 2011. i 2014. godine, a paralelno s tim i dve AMA Pro Motocross titule 2011. i 2013. godine.

Villopoto je ove godine uzeo učešće na MXGP i uzima pobedu na Tajlandu. Međutim, povrede zadobijene u Italiji  mogu imati ozbiljne posledice, zbog čega je Ryan odlučio da se povuče.

Kao oproštaj od moto krosa, Villopoto je napisao pismo u kome se zahvaljuje svima. Svojim prijatlejima, fanovima, ali i porodici i sponzorima koji su mu pomogli da živi dečački san.

Mitch Covington iz marketing odeljenja Monster Energya rekao je da su uz Ryana bili tokom cele njegove karijere. Ryan je u sportskom smislu bio saradnik kakav se može poželeti. Sada svi s nestrpljenjem očekuju njegove dalje odluke.

foto: ESPN

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video