Auto trke Formula 1

Rusija želi noćnu F1 trku u 2015. godini

Organizatori trke Formule 1 u Sočiju pred svoj prvi nastup u kalendaru ovog velikog takmičenja ne kriju želju da naredne godine trku organizuju u sumrak.

Bernie Ecclestone u potpunosti stoji iza ideje, i uz šefove staze koji su već obezbedili da sistem bude na vreme dostavljen, čeka zvanično zeleno svetlo.

Richard Cregan, ruski konsultant za GP kaže – „Ova stvar se može desiti vrlo brzo, verovatno već seledeće godine. Infrastruktura za osvetljenje staze je već tu i proverena je. Samo je pitanje donošenja odluke.“

Cregan koji je doveden od strane organizatora trke u Sočiju, da pomogne nakon uspeha u Abu Dabiju smtra da se trka u olimpijskom parku može voziti noću bez razmišljanja.

Međutim, on priznaje da će biti problema oko određivanja idealnog trenutka za održavanje trke, jer sumrak duže traje nego u Abu Dabiju. Mesta blizu Ekvatora su bolja za ovakav vid organizacije trka,

Spremni smo i da termin organizacije trke pomerimo za maj, kada bi uslovi bili bolji.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video