I Rusija prihvata TCR

Rukovodstvo Ruskog automobilističkog saveza (RAF) i Ruskog nacionalnog prvenstva na krugu od ove sezone podržaće uvođenje TCR koncepta u Rusiju.

Tokom 2015. TCR će kao promotivna kategorija biti vožen u okviru nacionalnog šampionata Rusije (Ruska serija kružnih trka – RSKG) u klasi touring. Ako premijera da zadovoljavajuće rezultate, u 2016. će biti organizovana prva kompletna takmičarska sezona TCR u najvećoj zemlji sveta.

„Naš je zadatak da postepeno obnovimo trkački vozni park u Rusiji i dovedemo ga u sklad s međunarodnim standardima. Pritom je krajnje važno da sačuvamo interes dugogodišnjih učesnika naših kružnih trka koji nameravaju da koriste automobile starijih specifikacija“, objasnio je Oleg Petrikov (na fotografiji desno), direktor prvenstva Rusije na kružnim stazama.

„Jedan od naših timova već je nabavio automobile koji mogu da se takmiče u TCR kategoriji. Ove godine oni će biti svrstani u touring klasu i u njoj će se takmičiti sa S2000 automobilima, a pomoću sistema balansa performansi uravnotežićemo šanse svih konkurenata. Posle probne sezone 2015, i ukoliko bude interesovanja novih timova, moći ćemo da govorimo o ustanovljenju zasebne TCR klase u RSKG seriji.“

Zajedno s novim automobilima Seat Leon TCR klase, u turing klasi RSKG serije startovaće i BMW 320si, kao i Leon Kup druge generacije, dok tehnički pravilnik dopušta i učešće turbo Granti (TC2T specifikacija).

 

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video