Runda 1: Philip Island

Čekajući narednu trkačku godinu, za koju  se očekuje da će biti izuzetno zanimljiva, WorldSBK.com je iskoristio šansu da preispita svaku rundu u protekloj sezoni. 2014. je imala više iznenađenja za fanove eni FIM Superbike svetskog šampionata.

Od danas do 13.januara moći ćete da gledate ponovo sve prošlogodišnje WorldSBK akcije trka sa hajlajtovima; intervjue i najinteresantije video snimke. Kliknite na svaki link da gledate najbolje snimke koji su Vam dostupni.

2014.je imala svoju tradicionalnu sezonu otvaranja na Philip Islandu, jedan od istorijskih mesta za obe serije i moto trke uopšte. Sa sezonom koja još malo počinje, došlo je vreme za prve prave konfrontacije, posle dva dana zvaničnog testiranja i uobičajenog slikanja u godini.

Početak sezone je imao sve, od zapanjujućih grid devojaka do moto trkačkih zvezda poput Randyja De Punieta – koji će imati svoj WorldSBK debi u 2015- – i pobednika 2003 WSS Chrisa Vermeulena i trostrukog šampiona Troya Baylissa.

Publika je bila na nogama već tokom prvog Tissot-Superpole-a godine, prateći veliku bitku između Sylvaina Guintolija i italijanskih vozača Davida Giugliana i Marca Melandrija, dok je Niccolò Canepa bio najbolje kvalikofan u EVO klasi.

U prvoj trci Eugene Laverty je zabeležio svoju istorijsku prvu pobedu za Crescent Suzuki tim i dugo očekivan podijum za japanskog proizvođača, nakon duge „suše“. Nažalost, Irac je lišen duple pobede zbog kvara motora u drugom susretu.

Sylvain Guintoli je zabeležio pobedu u drugoj trci, posle uzbudljive World Supersport trke, a Francuz Jules Cluzel je dao MV Agusti prvu pobedu. Najbolji završeci EVO klase u obe trke su pripali Davidu Salomu.

Video