Moto trke MotoGP

Rossiju prva pobeda u 2017. godini

Italijan Valentino Rossi, najstariji vozač MotoGP šampionata, pobednik je Velike Nagrade Holandije vožene u promenljivim uslovima.

Johann Zarco krenuo je sa prve pozicije, gde se zadržao nekoliko krugova. Rossi je sve vreme strpljivo čekao, da bi u dva kruga za redom došao sa treće na prvu poziciju. U tom trenutku „deda“ počinje da pravi razliku, ali devet krugova pre kraja kreće da pada kiša koja je usporila vozače, ali ih srećom nije poslala u boks na zamenu motora.

Valentino biva sustignut od strane odličnog Petruccia, koji je u nekoliko navrata pokušao da stigne do pobede, ali mu to nije pošlo za rukom.

Iza leđa prve dvojice vodio se dvoboj između Doviziosoa i Marqueza za treću poziciju. Međutim, kako stara narodna kaže, dok se dvojica svađaju, treći koristi priliku. Ovog puta, priliku je iskoristio Cal Crutchlow koji je u poslednjem krugu sa pete, stigao na treću poziciju, ali ga je u poslednjim metrima nadmašio Marquez, tako da je poredak na kraju trke – Rossi, Petrucci, Marquez, Crutchlow, Dovizioso.

Šesta pozicija pripala je Milleru, ispred Abrahama, Baza, Iannonea i braće Espargaro. U Poenima su još i Rabat, Pedrosa, Zarco i Lorenzo. Maverick Vinales je pao i ovog puta ostao bez plasmana.

U generalnom plasmanu trenutno se na čelu nalazi Andrea Dovizioso sa 115 poena, četiri više u odnosu na Vinalesa koji ih ima 111 i sedam više u odnosu na Rossijevih 108.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video