Rossi želi da se za titulu bore pod jednakim uslovima

Valentino Rossi, dok čeka odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) o incidentu u Maleziji, kaže da se nada da će se sa svojim klupskim kolegom Jorge Lorenzom boriti za titulu pod jednakim uslovima.

Podsećamo, Valentino Rossi je dobio tri kaznena poena zbog incidenta u Maleziji. Takođe, odgovaramo na pitanje koje smo više puta dobili – U pitanju nisu poeni u šampionatu, već kazneni poeni. To znači da Rossi i dalje ima sedam poena prednosti u odnosu na Lorenza.

Rossi se uhvatio za slamku spasa, potraživši od CAS-a da umanji ili poništi penalizaciju, a kako se na ovu odluku može čekati mesecima, zatraženo je i da se penalizacija obustavi do odluke suda.

To odlakanje izvršenja penalizacije je ključno u borbi za titulu šampiona 2015. godine. Ukoliko CAS kasnije odluči da je Rossi kriv, on će kaznu služiti u 2016. godini, a ako se uspostavi da nije kriv, kazna će mu biti skinuta.

Za to vreme, 36ogodišnji Italijan kaže da se fokusira na svoju vožnju, ali i da je postupak pokrenuo kako bi se pod jednakim uslovima borio za titulu šampiona u najjačoj klasi.

„Još uvek čekam odluku CAS-a, ali se nadam da će ovo biti jedan uobičajeni GP, gde ću startovati sa zaslužene pozicije.“ kaže Valentino koji dodaje – „U Valensiji će biti puno mojih fanova, što mi je veoma drago. Pokušaću da dam sve od sebe na stazi.“

„Moj cilj je da sa mojim timom radim najbolje, dam sve od sebe i pokušam da iskoristim svaki trenutak treninga koji se budu vozili, kako bih u potpunosti bio spreman za trku.“

Mnogi veruju da je Rossiju, koji titulu nije osvojio od 2009. godine, ovo poslednja šansa da osvoji desetu titulu svetskog šampiona i ujedno osmu u najjačoj klasi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video