Rossi završava sjajan vikend posetom Goodwood-u

Nakon drmatičnog finala sa Marc Marquezom ove subote, Rossi je odleteo pravo za Englesku na svoj debi na Goodwoodskom festivalu brzine.

Praćen menadžmentom Yamahe, Rossi je prisustvovao gala večeri u subotu veče, a njegove aktivnosti su počele narednog jutra. Nakon otkrivanja posebnog motora YZR-M1, kojim se obeležava 60 godina Yamahe, uz Kenny Robertsa, Giacoma Agostinija i Phil Reada, ‘Doktor’ je oduševio prisutne kada je vozio skoro 2km dugu brdsku stazu.

Nakon vožnje, bilo je još uzbuđenja za publiku, nakon što je odstupio od standardne rute i uputio se ka boksovima, umesto da se odveze u vilu lorda Marcha, gde je kasnije intervjuisan na balkonu. Italijan se kasnije našao sa Nikom Rosbergom, vozačem Formule 1 na ručku.

„Bio je neverovatan vikend. Jedva da sam sišao sam podijuma, a već sam se našao u avionu za Goodwood, ali sam veoma srećan što sam učestvovao u festivalu brzine, bilo mi je zadovoljstvo. Znao sam za događaje, gledao sam video snimke, ali nikad nisam tamo i impresivnije je nego što sam očekivao. Otkrio sam specijalnu Yamahu povodom 60-ogodišnjice, zajedno sa Kenny-jem i Giacomom. Na kraju dana sam imao priliku da vozim reli auto i čuveni auto za 24 sata Le Man, što je za mene predstavljalo neverovatno iskustvo. Sjajno sam se proveo i stekao neverovatna sećanja na ovo mesto,“ zaključio je Rossi.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video