Rossi: „Zadovoljan sam treninzima“

S obzirom da su održani slobodni treninzi u okviru poslednje trke ove sezone u Valensiji, bilo je primetno da je Valentino Rossi u potpunosti fokusiran na nedeljnu trku. Doktor je na početku postavio vreme od 1m32s, ali je uspeo da spusti na 1m31s. Prvi trening završio je na petom mestu.

Popodnevni trening bio je zanimljiviji. Proveo je dosta vremena na stazi, a na početku imao je i najbolje vreme. Kasnije su drugi vozači prešli na meku gumu i bili brži od Rossija. Nije još poznato da li će na trci koristiti mekšu ili tvrđu komponentu, jer je probao sve i upoređivao rezultate. Njegovo najbolje vreme bilo je 1’31.475. Biće mu dozvoljeno da vozi Q1 i Q2, ali će u nedelju biti pomeren na poslednju startnu poziciju.

“ Kada vozim, opušten sam. Zadovoljan sam rezultatima sa treninga. Dobro sam se osećao na motociklu. Bio sam prilično konkurentan na korišćenim gumama, što je za trku izuzetno važno. Popodnevni je bio još bolji, eksperimentisali smo i uspeli da poboljšamo moj tempo. Koristio sam tvrde gume, kasnije meke. Uporedićemo podatke koje smo prikupili i doneti odluku koju gumu koristiti u nedelju. Potrudićemo se da nastavimo sa dobrim rezultatima. “

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video