Rossi zadovoljan novim ramom i viljuškom

Valentino Rossi je izrazio zadovoljstvo prema ponašanju novog Yamahinog rama i zadnje viljuške za 2015. godinu, koje je italijanska zvezda testirala poslednjeg dana u Valensiji.

Rossi koji je MotoGP šampionat 2014. godine završio drugom pozicijom na poslednjoj trci sezone u Valensiji, čime je zauzeo drugu poziciju u kompletnom šampionatu, postigao je peto najbrže vreme u sredu – 1:31,301, sa zaostatkom od 0,328 sekundi za prvoplasiranim Marquezom.

„Imali smo na umu više različitih stvari da isprobamo, pa smo radili malo u utorak po kiši i vrlo malo danas. Najvažniji dan nam je bio danas,jer je ovo poslednji ovogodišnji test, a ja sam veoma zadovoljan motociklom“, rekao je Rossi.

„Imamo veoma bitne stvari da isprobamo. Imamo različite šasije, zadnje viljuške i motore. Isprobaćemo sve kombinacije i doneti konačan sud za narednu sezonu.“

„Takođe smo isprobali različite delove, kako bismo ispratili nova pravila o težini. Mislim da se možemo zadovoljni vratiti kući, kako zbog sezone, tako i zbog testiranja. Videli smo da smo dovoljno brzi i sada možemo napraviti malu pauzu.“ dodao je on.

„Manje više je sve bilo pozitivno, tako da samo danas uradili dobar posao. Sa jedne strane nam je potreban odmor, jer je sezona bila duga, ali sa druge najviše napretka kod konkurenata ćemo videti u naredne dve-tri nedelje. No, ide zima, tako da se možemo opustiti.“

Rossi međutim, od Yamahe još uvek očekuje novi menjač, sličan Hondinom, koji neometano spušta u niži stepen prenosa.

„Koristićemo ga naredne godine zasigurno. Nadam se da ćemo ga imati u što kraćem roku, ali za sada nije tu.“ rekao je Rossi.

„Očekujemo nešto novo od Yamahe tokom zime, ali sezonu završavamo s vremenima koja pariraju Hondi, tako da verujem da ćemo i sledeće godine biti konkurentni,“

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video