Rossi zadovoljan devetim mestom

Nakon današnjeg trećeg slobodnog treninga, Italijan je istakao da je zadovoljniji drugim danom, iako se nalazi tek na devetoj poziciji.

Vozač Yamaha Movistar tima uspeo je da razliku od 0,881 s spusti na 0,370s u odnosu na aktuelnog šampiona, u danu kada je prvih 16 vozača bilo u jednoj sekundi.

„Iskreno sam zadovoljniji danas, u poređenju sa prethodnim danom. Cilj mi je bio da uđem u prvih 10 koji se kvalifikuju direktno za Q2, što sam i ostvario. Bilo je veoma teško jer je deset vozača u tri desetinke.“ istakao je Rossi.

Italijan je još rekao da će biti veoma teško u kvalifikacijama, ali su oni dodatno podesili motocikl i unapredili vožnju, što im omogućava da budu konkurentni. Rossi je istakao i da će današnji dan provesti u testiranjima, jer se treba odlučiti koju smešu zadnjeg prenumatika koristiti.

Jorge Lorenzo bio je 0,084s sporiji od Rossija i trening je završio na osmoj poziciji.

foto: Crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video