Rossi veruje u uspeh u Aragonu

Nakon odličnog vikenda u Misanu pre manje od dve nedelje, vozač Movistar Yamaha MotoGP Valentino Rossi odlazi u Španiju na 14. trku MotoGP svetskog šampionata na Gran Premio Movistar de Aragon.

I dalje pod utiskom nakon pobede na Grand Prix u Misanu, Rossi planira da nastavi istim tempom u Aragonu gde se prvi put popeo na podijum prošle godine.

Devetostruki šampion sveta spekatularnom pobedom u San Marinu smanjio je razliku u šampionatu u odnosu na svog najbližeg rivala Dani Pedrosu na svega jedan bod.

Ovog vikenda Rossi očekuje još jednu uzbudljivu borbu, i nada se da će se do kraja vikenda naći na drugom mestu u generalnom plasmanu.

“Vratiti se u Aragon nakon pobede kod kuće je zaista lepo. Vozili smo dobru trku, radili smo ceo vikend i rezultati su bili spektakularni”. – izjavio je Rossi

“Sada moramo da pokušamo da ponovimo ono što smo uradili u Misanu. Osnovni cilj je da ovako nastavimo i borimo se za važne pozicije svakog vikenda. Ja sam na samo bod zaostatka u odnosu na Danija u šampionatu i želim da se borim za tu poziciju. Posebno želim da budem jak u svim sektorima. Do pobede u Misanu došao sam korak po korak, i mi želimo da nastavimo tako do kraja. Na  pravom smo putu”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video