Rossi: Uspeh Ducatija zavisi od novog motocikla

Valentino Rossi kaže da se o Ducatijevom potencijalu da uznemiri dominaciju Honde i Yamahe u MotoGP svetskom šampionatu jedino može suditi kada se počnu da koriste željno isčekivani Desmosedici GP15.

Ducati je imao pozitivan start 2015. u Maleziji ranije ovog meseca kada su Andrea Dovizioso i Andrea Iannone vozili brze i konstantne krugove tokom testa u Spenagu.

Iannone je bio treći najbrži i jedno mesto ispred italijanskog kolege Rossija, vozeći Ducatijevu evoluciju GP14.3 umesto GP15 koji prvi javni nastup na stazi treba da ima na drugom testu u Sepangu 23. februara.

GP15 je prvi Ducati koji je potpuno dizajnirao bivši Aprilijin tehnički guru Gigi Dall’Igna i motocikl sa kojim fabrika iz Bolonje računa na prekid ‘posta’ koji se proteže do 2010.

Rossi fabrički vozač Yamahe, koji je uveren da se može takmičiti za 10. titulu u 2015. kaže da očekuje od Ducatija da bude mnogo konkurentniji  i ove godine.

I još je rekao da je GP15 još jedan korak napred u performansama koje Doviziosu i Iannoneu mogu obezbediti borbe za pobede kada nova sezona počne pod reflektorima Losail International staze u Kataru 29. marta.

Rossi: „Mislim da su prilično dobri i od novog motocikla zavisi da li će biti u mogućnosti da naprave novi korak. Ako novi motocikl bude dobar moćiće da se bore sa nama. Oni su brzi i takođe imaju prednost eksta mekih guma i možda je to bilo dobro kada je Ducati bio spor, ali sada ne razumem baš zašto.“

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video