Rossi učestvuje na Goodwood festivalu brzine

On je oduševio svet neverovatnom MotoGP vožnjom prošlog vikenda, a sada je potvrdio svoje učešće na ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine.

Ovogodišnja manifestacija održava se od 25-28 juna, a naziv će biti ‘Trkanje na ivici’, nešto što je Vale doktorirao.

36-godišnjak trkaće se na holandskom TT-u na Assenu u subotu 27. juna, a zazim leti za Veliku Britaniju gde će voziti svoju M1 na legendarnoj 1.16 milja dugoj brdskoj stazi u nedelju 28. juna.

„Veoma sam srećan što učestvujem na ovogodišnjem festivalu brzine,“ rekao je Rossi. „Biće to moje prvo učešće u Goodwood-u, ali prilično dobro poznajem ovaj događaj. Pročitao sam mnogo priča o tome, i pregledao mnogo snimaka. Atmosfera izgleda predivno. Ovaj događaj ima moć da okupi toliko mnogo vozača automobila i motocikala, VIP ličnosti motosporta i to je odična prilika da se zabavite. Ja ću voziti svoju Yamahu YZR-M1 za proslavu 60. godišnjice Yamaha Motor kompanije, ali možda ću voziti i nekoliko automobila. Želeo bih da se zahvalim Lord Marchu na pozivu, siguran sam da će to biti prelep dan!“

Rossi se pridružuje fenomenalnoj postavi trkačkih asova kao što su Kenny Roberts Snr, Freddie Spencer, Casey Stoner, vozači Superbikea Leon Haslam i Ryuichi Kiyonari i mnogi drugi.

 

Foto: thebikestig.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video