Rossi u Monzu po četvrtu pobedu

Međusezona nije namenjena samo testiranju, pronađe se tu vremena i za malo zabave, barem kada je čuveni Doktor u pitanju, kome je najdraži hobi reli. Upravo zbog toga, Rossi već godinama učestvuje na čuvenom Monza Reliju koji se vozi od 1978-. godine.

Devetostruki MotoGP šampion sveta već godinama nastupa na ovom čuvenom reliju, a pobede je do sada uzeo tri puta – 2006, 2007 i 2013. godine. U borbi za četvrtu pobedu na Monza Reliju, Rossiju će u Ford WRC automobilu suvozač biti Carlo Cassina.

Učešće na reliju propušta Moto3 zvezda Romano Fenati, koji je tokom testiranja slomio ključnu kost. Međutim, pored Rossija, u Monzi će ovog vikenda biti Ken Block, Robert Kubica,Tony Cairoli, Kurt Bush, Gigi Galli i Paolo Andreucci.

Tokom jučerašnjeg dana obavljen je tehnički pregled, prepodne će se vozači upoznavati sa stazom, dok je start relija zakazan za danas popodne.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video