Rossi: Težak dan za mene

Valentino Rossi nije napravio napredak drugog dana MotoGP testa, u Kataru, kakav je očekivao, s obzirom da je vozač Movistar Yamahe zauzeo peto mesto po vremenu.

Rossi je završio iza svog timskog kolege Jorgea Lorenza, sa krugom od 1m 55.581s, što je devetostrukog svetskog prvaka stavilo 0.674s iza vozača Ducatija, Andree Doviziosa, koji je bio najbrži.

“Bio sam u teškoj situaciji, ali srećom, u poslednjih sat vremena smo modifikovali neke stvari. Napravili smo korak nazad i pokušali na drugačiji način. Poslednji deo testa je bio dobar, zato što sam bio brz i sa tvrdim i mekim gumama. Takođe sam uspeo da poboljšam svoj tempo i vreme i budem u prvi pet, i na kraju ostanem na 1’55s. Tako da, na kraju i nije bilo tako loše. Moramo da nastavimo da radimo za sutra, i pokušamo da popravimo što više možemo za vikend trke. Moramo da isprobamo razne stvari, delove, podešavanja, i moramo da se odlučimo za gume,” dodao je on.

“Izgleda da je danas bilo teško, dosta krugova, mnogo truda, ali na kraju je ispao dobar dan. Uradili smo dobar posao i našli nešto dobro na kraju.”

 

Foto: www.crash.net

Video