Moto trke MotoGP

Rossi: „Svaka trka je otvorena i neizvesna“

Valentino Rossi kaže da je teško prognozirati ko bi mogao da ima najbolju poziciju pred ‘veoma otvorenu i veoma neizvesnu’ MotoGP trku u Assenu. Rossi je nakon kvara motora u Mugellu uspeo da pobedi u Barseloni i da zadrži korak za novim liderom šampionata Marcom Marquezom.

„Iskoristio sam kratku pauzu da se malo odmorim i sada sam srpeman za narednu trku. Volim Assen, to je jedna od mojih omiljenih staza, ali to ništa ne znači, jer je svaka trka ove godine veoma otvorena i veoma neizvesna. Samo moramo da ostanemo fokusirani, pokušamo da radimo na najbolji mogući načini i vidimo šta se dešava.“

„U Barseloni smo imali dobru trku, a takođe je i test dobro prošao. Zaista želim da se vratim na stazu i da se sa svojim timom pripremim za narednu trku.“

Doktor je prošle godine u Assenu pobedio Marqueza nakon dramatične borbe u poslednjoj krivini. Hondin vozač se sudario sa Rossijem koji je zbog toga pravolinijski izašao iz krivine i prošao kroz cilj. Direkcija trke je odlučila da to nije bila Rossijeva krivica i rezultat je ostao nepromenjen.

Rossi kao i Lorenzo moćiće ovog vikenda da isporbaju nove Yamahine šasije, pošto su dobili zeleno svetlo za razvoj tokom testa u Katalonij.

 

 

 

 

Foto: motogp.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video