Rossi startuje prvi u Japanu

Italijan Valentino Rossi odvezao je ubedljivo najbrži krug na stazi Motegi i stigao do prve startne pozicije. Glavni rival Marc Marquez napravio je dve greške u poslednja dva kruga i u drugom izlasku na stazu nije predstavljao pretnju Italijanu.

Španac je već u prvim krugovima napravio najbrže vreme, da bi po povratku na drugu sesiju primetio da je Rossi iza njega. Marquez tu propušta Italijana, ali kreće i sa greškama koje su ga koštale prve startne pozicije. Ovom pol pozicijom Rossi, Marquez i Lorenzo ponovo su se izjednačili sa po 64 pol pozicije u karijeri.

Valentino je jedini vozač koji je danas odvezao krug za manje od minut i 44 sekunde.

Sa drugog startnog mesta sutra će krenuti pomenuti Marquez, dok je treća pozicija pripala Lorenzu. Iz drugog startnog reda krenuće Dovizioso, Crutchlow koji je doživeo pad u poslednjem krugu i Aleix Espargaro.

Maveric Vinales napravio je nešto lošije vreme od klupskog kolege i sutra kreće iz trećeg startnog reda, uz Barberu i Espargara, dok će iza njih startovati Petrucci, Redding i Bautista koji je pao na samom početku treninga.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video