Rossi srećan zbog povratka u Evropu

Valentino Rossi veoma je uzbuđen zbog dolaska u Jerez sa 6 poena prednosti u generalnom plasmanu ispred Andree Doviziosa. Uveren je da će ostati pri vrhu i nakon trke u Jerezu.  Doktor je u Španiju stigao sa nadom da će se i ovde popeti na podijum, nakon Argentine, Texasa i Dohe. Rossi ima 2 fenomenalne pobede i jedno treće mesto.

Rossi na ovoj stazi u kraljevskoj kategoriji ima 6 pobeda 2001., 2002., 2003., 2005., 2007. i 2009., 2 druga mesta  2008. i 2014., i treće mesto osvojeno 2010. godine.

„Veoma sam srećan zbog povratka u Evropu. Prve 3 trke protekle su sjajno, iako neke od njih nisu omiljene ni meni ni mojoj Yamahi. Ipak, moj YZR-M1 ponašao se odlično i odvezli smo sjajne trke. Doći u Jerez nakon pobede u Argentini i sa prvim mestom u šampionatu, svakako je pozitivno. Najvažnije je da odradimo dobar posao sa momcima iz tima, moramo nastaviti dobru saradnju. Prvenstvo je dugo. Osećam se dobro i povratak u Evropu mi prija, stvarno volim stazu u Jerezu. Staza je lepa, a atmosfera fantastična. Ima brze krivine, što posebno volim. Odvozio sam dobre trke u prošlosti, a nadam se da ću to uspeti i ove godine. “ rekao je Rossi.

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video