Rossi spreman za „prvi dan u školi“

2015. je možda 20. sezona Valentina Rossija u grand prixu, ali otvaranje sezone je i dalje kao „prvi dan u školi“ za italijansku zvezdu.

„Prva trka je uvek posebna, jer se osećate malo drugačije. Osećate pritisak, adrenalin, kao prvog dana u školi,“ objasnio je Rossi na katarskoj Losail stazi, koja je prostor za otvaranje sezone, koje je ovog vikenda.

„Iz testova  možete već imati neku ideju šta će se desiti na trci za vikend, ali kada je to stvarno, situacija je malo drugačija. Izgleda da su svi vozači veoma motivisani, i da će biti veoma teško. Mnogo različitih motocikala, različitih vozača u odličnoj formi, i vrlo, vrlo blizu.“

U 36. godini, Rossi je najstariji vozač u MotoGP-iju. Ali je on bio drugi u šampionatu prošle godine, iza Marca Marqueza, i borio se sa Špancem u Kataru poslednje dve sezone.

„Prva godina, bitka sa Marcom je bio veoma interesantna. Jorge je bio ispred, i ja sam uspeo da savladam Marca za drugo mesto. Prošle godine, nažalost, Marc me je pobedio kada smo se borili za prvo mesto. Ali je bila veoma zabavna trka, zaista sam uživao. Veoma mi se svidela,“ rekao je Rossi.

„Takođe, prošle godine je bilo poprilično čudno, zato što svi fabrički vozači nisu došli ovde na test, pa smo imali druge vozače veoma jake u trci. Bila je velika grupa, i mislim da je to ono što svi žele ponovo da vide na ovonedeljnoj trci.“

 

Foto: www.crash.net

Video