Rossi spreman za ozbiljnu borbu

Valentino Rossi dvostruki MotoGP pobednik u 2014. godini, pobedom na Phillip Island potvrdio da želi da se bori za drugu poziciju u ovogodišnjem Svetskom šampionatu.

Rosijeva pobeda nadMovistar Yamaha timskim kolegom u Australiji uz nula poena za Pedrosu, omogućilo je Italijanu da otpočne predtoslednju trku ovog vikenda u Sepangu sa osam bodova prednosti isped Lorenca i 25 ispred Pedrose.

“Osim temperature koja će biti prevelika za MotoGP trke, stvarno volim stazu u Maleziji”, kaže Rosi “Uvek sam ovde vozio dobre trke. Odlično obavljamo posao ove sezone i želim da ovde ostvarim dobre rezultate. Dobro sarađujemo sa timom i osećam se veoma dobro”.

“Poslednja pobeda u Australiji bila je sjajna, veoma smo srećni ali na kraju dana, to je bila još jedna lepa potvrda našeg dobrog rada. Ovog vikenda moramo da počnemo sa radom od petka i popravimo svaki i najmanji detalj da bismo u trku ušli sa dobrim setup-om”

“Motor je poboljšan i to se videlo u Australiji gde su se tri Yamahina vozača popela na podijum. Trka u Maleziji je poslednja od tri u nizu, i ja ću dati sve od sebe da ponovo pobedim”.

“Osvojio sam drugu pobedu u sezoni i sada želim da se borim za drugo mesto u šampionatu. Biće velika borba sa Lorencom i Danijem u poslednje dve trke!”.

Direktor tima Massimo Meregalli kaže: “ Imali smo odlične rezultate proteklih nekoliko vikenda uz Rosijevu odličnu pobedu na  Phillip Island prošlog vikenda i Lorencovu pobedu u Motegiju, ali Grand Prix u Meleziji će biti najveći izazov”.

“Sepang je uvek prilčno izazovan zbog vrućine i specifične konfiguracije staze. Zahvaljujući predsezonskom testu imamo dosta podataka i pošto oba vozača vole ovu stazu naša očekivanja su opravdana. Spremni smo da pružimo najbolje, što je veoma važno jer smo skoro na kraju sezone”.

Poslednji put kada je Rosi osvojio više od dve trke u sezoni bilo je 2009, kada je i potvrdio svoju sedmu titulu u kraljevskoj klasi.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video