Rossi sezonu otvara pobedom

Valentino Rossi je 109. pobedom u karijeri otvoro MotoGP sezonu u Kataru u uzbudljivoj borbi sa Ducatijevim Andreom Doviziosom koji je trku završio na drugoj poziciji.

Na samom startu trke poveo je Andrea Dovzioso, da bi ga Jorge Lorenzo ubrzo obišao. Andea Iannone je svo vreme pratio dvojac, dok je Marc Marquez načinio grešku i izleteo sa staze u prvom krugu, nakon čega je morao da krene sa obilaženjem svih vozača na stazi.

Valentino Rossi ostao je zaglavnjen na 10. poziciji, ali je ubrzo pokazao formu iz najboljih dana svoje karijere i sredinom trke približava se vodećoj trojci.

Dok su se Lorenzo i Dovizioso borili za prvo mesto, Rossi je strpljivo čekao na trećoj poziciji ostavivši Iannonea iza sebe. Pet krugova pre kraja Lorenzo ostaje na trećoj poziciji, a ubrzo gubi poziciju i od Iannonea.

Rossi i Dovizioso nastavljaju žestoku borbu kroz dva poslednja kruga trke, ali Rossi pokazuje da je „stari lisac“ i nadmudruje mlađeg Italijana u borbi za pobedu.

Marc Marquez završio je trku na petoj poziciji.

Pogledajte kompletne rezultate trke.

foto: Crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video