Rossi: „Rezultat je mogao biti bolji“

Akcija na Velikoj nagradi Australije počela je čim su se svetla pogasila i nije prestala sve dok svih 27. krugova nije završeno. Valentino Rossi borio se protiv Andree Iannonea i Marca Marqueza dok je trio pokušavao da sustigne Jorge Lorenza. Četiri vozača su se na kraju pridužila u jednoj od najintenzivnijih borbi koju je MotoGP šampionat video u poslednjih nekoliko godina. Dok je Rossi bio u stanju da drži korak sa vodećima delovalo je da nije mogao da pruži pravi izazov za vođstvo u trci, obično je obilažen od Iannonea na pravcu i bio je primoran da se bori protiv svog italijanskog kolege iz kruga u krug.

Sve se rešilo u poslednjem krugu ali nažalost Rossi nije bio u stanju da nadmaši Iannonea i tek po drugi put u 2015 nije završio na podijumu. Njegov timski kolega i rival u borbi za titulu Jorge Lorenzo završio je na drugoj poziciji i smanjio je razliku u šampionatu na svega 11. bodova. Matematički Rossi može da osvoji titulu u Maleziji ako bude na trećoj ili višoj poziciji a Lorenzo bude van bodova. Čak i ako se ovaj scenario ne dogodi, Rossi može završiti kao drugoplasirani na obe trke i on će obezbediti desetu svetsku titulu.

Valentino Rossi: „Današnji rezultat je mogao biti bolji, ali i ovo je ok. Moglo je biti bolje da sam mogao da preteknem Iannonea u poslednjem krugu i šteta je što nisam bio u mogućnosti da ostanem na podijumu. Imao sam dobar tempo i dobru brzinu tokom trke, tako da je četvrto mesto slabo, ali i dalje je to bila dobra trka. Već smo rekli pre deset trka da će rezultat ove trke biti važan, ali sada je zaista važan i biće veoma teško sve do poslednje trke.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video